Lamelparket

Lamelparket

Lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen. De onderste laag van het parket is gemaakt van vurenhout. Hier overheen zijn zijdelings vuren houten lamellen geplaatst met een eikenhout toplaag.

De afkomst van lamelparket

Lamelparket zijn houten vloeren die voornamelijk vanuit China komen. Het hout voor deze vloeren komt meestal uit Rusland. Hierdoor kan de kleuring van het hout anders zijn. De kleuring van het hout komt tot stand door het groeiproces wat de boom meemaakt. De winters in Rusland zijn vaak lang en streng waardoor in de korte zomers de bomen een kleine groeispurt hebben. Door deze korte en intensieve groei ontstaat er een andere kleur hout.

Twee redenen waarom lamelparket de perfecte vloer is

Lamelparket is tegenwoordig steeds populairder. Dit is niet voor niets, wij vertellen je graag de twee voornaamste redenen

  • Lamelparket en houten vloeren in het algemeen geven een woonkamer een sfeervolle uitstraling. Dankzij de look van echt hout creëert u, meer dan bij laminaat of PVC, een luxe sfeer die uw woonkamer wat extra geeft. Niet voor niets zegt men dan ook dat een houten vloer de waarde van uw woning verhoogt.
  • De laatste jaren is duurzaamheid ook een belangrijk thema. Met lamelparket heeft u een vloer die jarenlang meegaat. De levensduur van deze vloeren is bijvoorbeeld langer als die van PVC of laminaat. Daarnaast kunnen beschadigingen snel hersteld worden. Na een schuurbeurt ziet uw vloer er vaak weer uit als nieuw, of zelfs mooier als voorheen!

Vloerverwarming in combinatie met lamelparket

Tussen de vuren houten lamellen onder de eikenhouten toplaag bevindt zich lucht. Hierdoor heeft het hout een hogere warmteweerstand. Daarom kan deze vloer perfect gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Soms gebeurt het dat lamelparket gaat hollen of bollen, omdat het eiken hout sterker is dan het vuren hout. Door het vurenhout in lamelparket kan deze vloer slecht tegen water. Dit komt omdat vurenhout een poreuze houtsoort is die water opzuigt. Voor keukens en badkamers is deze vloersoort dus zeker niet geschikt.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Vloerengoedkoop B.V. logo
Vloerengoedkoop B.V.

Stel uw vraag

Lamelparket

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Reminder

Vloerengoedkoop

Vloerengoedkoop B.V. | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM