Vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer

Vloerverwarming is de meest comfortabele manier om uw woning lekker warm te maken. Een houten vloer is een erg populaire vloer, maar gaat vloerverwarming ook in combinatie met een houten vloer? Een houten vloer en vloerverwarming zijn een goede match. De ene houtsoort is uiteraard meer geschikt dan de andere vloer.

Er zijn wel een aantal dingen waar rekening mee gehouden dient te worden. Er zijn verschillende vloerverwarmingssystemen. Er zijn vloerverwarmingen die als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruikt worden. Vloerverwarming heeft een warm water of een elektrisch systeem. Wanneer dit systeem elektrisch is, fungeert deze meestal als bijverwarming, een warmwatersysteem fungeert in de meeste gevallen als hoofdverwarming.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Dat een houten vloer geschikt is voor vloerverwarming is ondertussen duidelijk. Sommige houten vloeren zijn daarentegen wel beter geschikt als de ander. Een zeer geschikte plank soort hiervoor is de lamelplank. Deze bestaat meestal uit een multiplex onderlaag met een houten toplaag. Wel is het van belang dat onderlaag goed gelijmd wordt en dat de houten toplaag niet te dik is, zodat de warmte beter geleidt kan worden.

Een zeer geschikte houtsoort bijvoorbeeld is eiken, als het niet te dik of te breed is. Houtsoorten zoals beuken en jatoba daarentegen zijn houtsoorten die minder geschikt zijn.

Uw houten vloer op vloerverwarming leggen

Wanneer u een houten vloer op een betonnen ondervloer met vloerverwarming gaat plaatsen kunt u het beste kiezen voor het verlijmen van de houten vloer. Heeft u een andere ondervloer? Dan kan het ook mogelijk zijn om de houten vloer zwevend te leggen. Wij geven u hier graag het passende advies voor. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Vloerengoedkoop B.V. logo
Vloerengoedkoop B.V.

Stel uw vraag

Vloerverwarming houten vloer

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Reminder

Vloerengoedkoop

Vloerengoedkoop B.V. | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM