Houten vloer

Houten vloeren

Voordat u een houten vloer overweegt, moet u zich wel bewust zijn van het feit dat het een natuurproduct is. Hierdoor heeft een houten vloer zowel veel voordelen als nadelen. Omdat het een natuurproduct is, is iedere houten vloer uniek. Een nadeel van een houten vloer is de gevoeligheid. Houten vloeren kunnen namelijk gaan krimpen of uitzetten bij bepaalde temperaturen.

Verschillende afwerkingen

Houten vloeren zijn er verschillende behandelingen en afwerkingen waar u uit kunt kiezen. Van licht tot donker, er zijn talloze soorten houten vloeren. Dankzij de grote variatie en het feit dat het een natuurproduct is, is iedere houten vloer uniek. Zo kunt u jarenlang genieten van een houten vloer die nergens anders op de wereld ligt! Bij een houten vloer zijn er verschillende keuzes voor de afwerking. U kunt de vloer laten waxen, lakken of oliën. Deze methodes hebben allemaal hun eigen voordeel.

Een voordeel van behandelen met olie of wax? Houten vloeren die behandeld zijn met olie en wax kunnen plaatselijk gerepareerd worden. Wanneer er krasjes in komen is dit dan geen enkel probleem.

Houten vloer verlijmd of zwevend leggen

Als u gekozen heeft voor een houten vloer, dan moet u beslissen of u de vloer wilt laten verlijmen of dat u deze zwevend wilt laten leggen. Het verlijmen van een houten vloer wordt vooral aangeraden als u ook vloerverwarming onder de vloer wilt gaan plaatsen. Dit is uiteraard mogelijk, dan wordt de vloer namelijk verlijmd met een speciaal soort lijm. Afhankelijk van de ondervloer kunt u een keuze maken uit de vloer zwevend leggen of verlijmen. Wanneer u ervoor kiest de houten vloer zwevend te laten leggen dient de ondervloer in goede staat te zijn.

Hulp nodig bij uw vloerkeuze?

Wilt u graag een van onze houten vloeren met uw eigen ogen bekijken? Dat snappen wij uiteraard! U bent dan ook van harte welkom in onze showroom om uw te laten inspireren en adviseren. Bekijk ook eens op uw gemak onze webshop, die vol staat met houten vloeren.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Vloerengoedkoop B.V. logo
Vloerengoedkoop B.V.

Stel uw vraag

Houten vloer

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Reminder

Vloerengoedkoop

Vloerengoedkoop B.V. | Alle rechten voorbehouden | Site-Index | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM